|
|
|
|
sem emlékszem. Picit angoloztam.
Ma főzés takarítás, bevásárlás és ismét főzés, mosogatás, mosás, takarításé volt a főszerep. Délre tarját sütöttem. Nagyanyám receptje. A tarja szeleteket klopfolom, majd olajon hirtelen megsütöm, mikor elengedi a lábost, akkor megfordítom és ismétlem az előbbi eljárást. Majd kiveszem pihentetem őket. Mikor mindegyik megkapta a kérget, akkor s |
2020-08-23 18:41:41 |
|
|
|
|
fagyasztott zöldségkeverék
2 csipet ételízesítő
Elkészítés
A pörkölt ízesítő kockát összetörjük és 1,5-2 dl olajban elkeverjük, belehelyezzük a tarja szeleteket, és legalább egy órán át pácoljuk.
A húsokat kiolajozott tepsibe helyezzük, és 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ameddig a hús sül, a 4-5 gerezd fokhagymát összezúzz |
2018-07-13 23:28:50 |
|
|
|
|
|
kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. R |
2018-01-25 23:12:13 |
|
|
|
|
hagymát karikáztam és 5 cikk fokhagymát lapokra vágtam.
15 dkg füstölt házi szalonnából vékony szeleteket készítettem .
A cserépedényt lecsepegtettem és elkezdtem a rétegezést:
Az edény alját beborítottam a szalonnával.
|
2017-09-13 08:42:42 |
|
|
|
|
|
szerint
füstölt tarja
sonka
ELKÉSZÍTÉS:
A lencsét válogassuk át, majd alaposan mossuk meg. Ezután tegyük bele egy edénybe, és helyezzük rá a felszeletelt, füstölt tarja szeleteket. (Én előfőzött füstölt tarjával főztem egybe, így egyszerre puhultak meg.) Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, tegyük bele a babérleve |
2017-01-09 19:57:49 |
|
|
|
|
már eloltott sütőben tartjuk, hogy az ízek átérjenek benne, majd a pecsenyéstálra helyezzük (a zsíros deszkát nehéz elmosni) és a húsrostok haladására merőlegesen, éles késsel 6 mm-es szeleteket vágva, felszeleteljük, lefedjük és forró víz fölé vagy a még meleg sütőbe tesszük. A pecsenyesütőben maradt ,,rozsdás" zsírhoz 1/2 dl forró vizet öntünk, jól átforraljuk, a pecs |
2016-11-30 12:30:25 |
|
|
|
|
felével.
Tetejére jön a plusz ízesítés, amitől még kitűnőbb lesz a töltött káposzta. Beleteszed a babérlevelet és a csípős paprikát (ha nem szeretitek, nem kötelező), ráteszed a szalonna szeleteket, rászórod a pirospaprika másik felét.
Valamelyik oldalán beleöntöd a füstölt hús levét (előtte megkóstolod, ha nagyon sós, felhígítod). 2-3 ujjnyi legyen a folyadék a |
2016-11-10 22:58:17 |
|
|
|
|
felével.
Tetejére jön a plusz ízesítés, amitől még kitűnőbb lesz a töltött káposzta. Beleteszed a babérlevelet és a csípős paprikát (ha nem szeretitek, nem kötelező), ráteszed a szalonna szeleteket, rászórod a pirospaprika másik felét.
Valamelyik oldalán beleöntöd a füstölt hús levét (előtte megkóstolod, ha nagyon sós, felhígítod). 2-3 ujjnyi legyen a folyadék a tetején. |
2016-11-06 13:57:05 |
|
|
|
|
zsemlemorzsa
» olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk. A kuglóf formát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széle kilógjon. A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot és jól összekeverjük. A masszát beleöntjük a form |
2016-03-12 18:42:40 |
|
|
|
|
kg tarja
1, 5 dl mustár
2 fej vöröshagyma (nagyobb)
1 fej fokhagyma (nagyobb)
só
Elkészítés
1. A tarját felszeletelem, a szeleteket jól kiklopfolom, sózom, és vékonyan megkenem mustárral. Egy éjszakára a hűtőbe teszem fóliával letakarva.
2. Másnap egy nagy tepsibe teszem a kiklopfolt tarjaszeleteket. A vö |
2016-02-04 17:43:44 |
|
|
|
|
félrehúzzuk.
A tejfölt összekeverjük a paradicsommal, a fűszerekkel és az összezúzott fokhagymával. A hússzeletek mindkét oldalát ezzel a mártással megkenjük, és betekerjük a szeleteket a káposztalevelekbe.
Szépen egymás mellé helyezzük a pörköltszaftra, a maradék fűszeres tejfölt kevés vízzel felhígítjuk, és ráöntjük a hússzeletekre, majd lassú tűzön |
2016-01-04 23:19:03 |
|
|
|
|
kapjon a forró rántás.) Ízesítem szükség szerint sóval, borssal, piros arannyal, kevés ételízesítővel, és kb.10 percig csendesen főzöm.
Feltétnek főtt-füstölt tarjából vágott szeleteket átsütöttem pár csepp forró olajban, de sokféle feltéttel készülhet a főzelék, pörkölthúsfélékkel, sült kolbásszal, fasírttal, sült virslivel, húsos sült szalonnával, egyéni ízlés szerint |
2015-08-27 21:34:24 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
töltött káposzta, tarja szeleteket, előbbi eljárást, pörkölt ízesítő, húsokat kiolajozott, fokhagymát összepréselem, csészében kevés, fokhagymás olajjal, sütőben nagyon, hagymára pakolom, cserépedényt lecsepegtettem, edény alját, lencsét válogassuk, ízek átérjenek, pecsenyéstálra helyezzük, zsíros deszkát, húsrostok haladására, pecsenyesütőben maradt, plusz ízesítés, csípős paprikát, szalonna szeleteket, pirospaprika másik, csirkemellet csíkokra, füstölt tarját, kuglóf formát, bacon szeleteket, |
|
|
|